O meni

Uvijek je najgore kada čovjek treba reći nešto sam o sebi. Kako se predstaviti na način da vas ljudi upoznaju?

Mogu Vam reći sve činjenice o sebi – kako sam diplomirani profesor hrvatskog jezika i novinar. Mogu Vam reći da sam jarac u horoskopu i da sam zagazila u tridesete. Mogu napisati da od 2016. živim s obitelji u Njemačkoj i da najviše od svega volim jesti špagete, da nisam ljetni tip i da sam rođena na Božić. Da se ne sjećam koja mi je prirodna boja kose, i da imam dvadesetak tetovaža na tijelu.

Ne vjerujem da će Vam išta od navedenog pomoći u upoznavanju osobe. Ovako na papiru, i sebi zvučim strano.

Jedino što o meni uistinu trebate znati je da pišem od kada znam za sebe. U trenutcima u kojima nisam pisala, gutala sam knjige. Negdje u međuvremenu rodila sam svoju djevojčicu i zaljubila se u obiteljski život. I tu sve započinje!

Blog je nastao kao produkt moje potrebe da se izrazim, da opišem sve životne komedije i tragedije na jedini način koji znam – u nadi da će nekome izvući osmijeh na lice, pomoći u dilemi ili samo izmamiti uzdah odobravanja.

U međuvremenu nam se pridružio i maleni dječak, a zatim i naš vlastiti Youtube kanal na kojem radimo svi četvero dok pokušavamo prenijeti sve ono pozitivno i životno što proživljavamo svakodnevno. Kanal ćete pronaći pod nazivom ‘Maja & Morana’ te ste dobrodošli i tamo. 

U rujnu 2021. s Margaritom Tomić, poznatijom kao Internetmater, pokrećem i zajednički podcast pod nazivom Samo bez panike.

A što se ovog ovdje sadržaja tiče,  možete pronaći jedan ‘bosanski lonac’. Mješung svega onoga što jednu mamu tišti, uveseljava, što proživljava i kako se s time nosi. Mamu koja je u isto vrijeme emotivni roditelj, autoritet, sanjar i društveno angažirani tinejdžer u srcu. Pa ako me i dalje želite upoznati, jedino što vam preostaje je – čitati tekstove.

Jer teško da me bolje možete upoznati u bilo kojoj situaciji kao što to možete ovdje. Dok pišem, kuham ručak u pidžami i paralelno galamim na djecu da obuku papuče.

Nadam se da će vam ovaj virtualni obilazak biti ugodan!

Maja Marić

#misusovo