O MENI

Uvijek je najgore kada čovjek treba reći nešto sam o sebi. Kako se predstaviti na način da vas ljudi upoznaju?

Mogu Vam reći sve činjenice o sebi – kako sam diplomirani profesor hrvatskog jezika i novinar. Mogu Vam reći da sam jarac u horoskopu i da sam zagazila u tridesete. Mogu napisati da od 2016. živim s obitelji u Njemačkoj i da najviše od svega volim jesti špagete, da nisam ljetni tip i da sam rođena na Božić. Da se ne sjećam koja mi je prirodna boja kose, i da imam petnaestak tetovaža na tijelu.

Ne vjerujem da će Vam išta od navedenog pomoći u upoznavanju osobe. Ovako na papiru, i sebi zvučim strano.

Jedino što o meni uistinu trebate znati je da pišem od kada znam za sebe. U trenutcima u kojima nisam pisala, gutala sam knjige. Negdje u međuvremenu rodila sam svoju djevojčicu i zaljubila se u obiteljski život. I tu sve započinje!

Blog je nastao kao produkt moje potrebe da se izrazim, da opišem sve životne komedije i tragedije na jedini način koji znam – u nadi da će nekome izvući osmijeh na lice, pomoći u dilemi ili samo izmamiti uzdah odobravanja.

Kao što je rekla jedna meni draga hrvatska autorica, ovdje ćete pronaći jedan ‘bosanski lonac’. Mješung svega onoga što jednu mamu tišti, uveseljava, što proživljava i kako se s time nosi. Mamu koja je u isto vrijeme emotivni roditelj, autoritet, sanjar i društveno angažirani tinejdžer u srcu. Pa ako me i dalje želite upoznati, jedino što vam preostaje je – čitati tekstove.

Jer teško da me bolje možete upoznati u bilo kojoj situaciji kao što to možete ovdje. Dok pišem, kuham ručak u pidžami i paralelno galamim na dijete da obuče papuče.

Nadam se da će vam ovaj virtualni obilazak biti ugodan!

Maja Marić

#misusovo