#sasvimosobno

Jesu li jeftine naočale najbolja opcija?

11/08/2021

Ljeto, sunce, more, plaža… i ostale gadosti. Da, došlo je ovo najsunčanije doba godine kada se pravimo da nam je super što se znojimo na suncu i uopće nam ne smeta što škiljimo ćoravi naokolo. Što je meni, mrziteljici ljeta, posebno problematično pošto sam alergičar, a uz to i ne vidim dobro.

Naime, alergija zna imati te simpatične nuspojave gdje te oči uvijek svrbe i suhe su i upravo zbog toga sam uvijek nosila samo i isključivo naočale. Jer je bilo previše posla još kopati i po vlastitim očima stavljanjem leća, npr. Ali ono što zna svaki četverookac na planeti je to da ni naočale nisu baš najjednostavnija stvar na svijetu. Osim što se prljaju, grebu, gube i zamagljuju na promjeni temperature, uz to su jako zgodne dok vježbate, nosite masku ili imate djecu ispod tri godine. Pa opet, ja sam i dalje vjerna naočalama.

Nekako od prvog dana gledam na njih kao svoj ‘modni detalj’ (sad kad razmislim, od kada nosim naočale nosim minimum nakita) i koliko god bile iritantne ponekad, naprosto su dio mog image-a. Ako ga uopće imam. Uglavnom, shvatili ste što želim reći.

Moja dioptrija nije velika, ali imam astigmatizam – što znači da mi je sve uvijek mutno. To znači da za potrebe cool fotke ili očuvanja vlastitih naočala, mogu hodati po svijetu i bez njih. Ali ne mogu voziti i boli me glava nakon nekog vremena. I sve je to nekako šljakalo dok mamino zlato, beba Tibor, nije svojim odrastanjem pokazao karakter T-rexa. Sladak je i pametan, ali generalno ruši sve pred sobom. Što znači da je mami elegantno slomio 3 para naočala.

3 PARA NAOČALA!

A onda sam jedne i izgubila na kampiranju pokušavajući ih sakriti od njega.

Oni koji nose naočale znaju koje su pare u pitanju i još uvijek mi je to poprilično bolna tema za raspravu. Ali me dovela do toga da se napokon ohrabrim i odlučim probati s jeftinijim naočalama jer ovo naprosto više nema smisla.

Dodatni vjetar u leđa bio je segment sunca, alergije i dioptrije. Jer, osim što su oči suhe i svrbe, alergija ima tendenciju da se povećava ako zurite u sunce. Što znači da ako nemam na nosu dioptrijske, imam sunčane naočale. U doba prije djece, to je značilo “najljepši model koji pronađem u optici + dioptrijska stakla = nošenje dokle god se ne desi onaj tren kada se pogledaš na slici i skužiš da su ti naočale totalno ispale iz mode”. A desilo se.

Desilo se puno puta.

Toliko puta da sam počela čeznutljivo gledati u sve one krševe od naočala na random blagajnama trgovine. Jer bilo bi tako lagano kad bi bilo tako jednostavno. (Ili obrnuto.)

I zato sam ove godine, nakon 4 para uništenih dioptrijskih i 1 para izgrebanih sunčanih, zaključila da ne mogu više i otišla na stranicu adrialece.hr, jer su svi, BAŠ SVI, pričali o njima. I iskreno, malo sam se šokirala kada sam vidjela Crullé naočale (koje ponosno krase noseve pola instagrama) imaju nevjerojatno smiješnu cijenu.

adrialece.hr i Crullé naočale
Navedeni T-rex

I ne samo to – možeš uzeti dioptrijske, možeš uzeti sunčane, možeš uzeti model na koji staviš nastavak za sunčane naočale! Kako ja za to ne znam?! (Da napomenem, ne izgleda kao moj tata ’97. kad bi stavio one leptire na svoje naočale.) I morala sam probati.

I evo sada, dok sjedim sa sunčanim naočalama na nosu koje su lagane i iste konstrukcije kao nekad jako popularan Aviator model Ray Bana, razmišljam da ne znam što sam do sada čekala. Kompaktne su, čvrste i malene. I trenutno su totalno IN. Nešto što sve moje sunčane naočale prestanu biti nakon godinu dana jer: dioptrija + skupi okviri. Vjerujem da onima koji traže recenziju može samo pomoći i informacija da su mi došle na kućna vrata u rekordnom roku.

Zapravo sam bila skeptična oko cijele situacije: biranje naočala online, malena cijena, mačak u vreći i tako to. Ispostavilo se da sam sve obavila brzo i efikasno. I da budem totalno razmažena, bez imalo grižnje savjesti jer se neću htjeti baciti s mosta svaki put kad im se nešto desi. (A desit će se jer i u moru stojim s naočala, a maleni T-rex je samo postao veći.)

Cijelo iskustvo je toliko pozitivno da sam se odlučila ohrabriti i pokušati s lećama. Ne znam kako će to završiti, ali definitivno uz ove cijene vrijedi pokušati. Ako ne uspije – vidim da je izašao ovaj neki novi cool Crullé model koji je 2u 1 i ja to jednostavno moram probati. (Pogotovo jer mi Morana uporno uzima ove naočale koje imam, bez obzira što ima svoje.)

adrialece.hr i Crullé naočale

E da, tekst je sponzoriran, ali to i dalje ne znači da ja nemam genijalne naočale, a vi ne možete dobiti genijalan popust.

Ako se odlučite na kupnju Crullé naočala na adrialece.hr,
možete si još spustiti cijenu za 30% korištenjem mog koda:

MAJA30 do 20.8.

You Might Also Like