#pomalo

#margot

02/11/2017

Davno sam spominjala na više mjesta kako su mi instagram mame bile ozbiljan poticaj za izgradnju obiteljskog života. Toliko sam se bojala tog velikog koraka da sam konstantno tražila izlike kako ja to ne mogu – a onda je muž poslije svatova ženi kupio prvi ajfon i rodila se insta-ljubav! Nećemo se lagati, svi znamo da zato iphone služi. Insta-život. I tu sam pronašla cijeli jedan svijet koji nisam znala niti da postoji. Žene koje su izgledale, pisale i bavile se istim stvairma kao ja, samo što su one bile – mame! I povuklo me. Zaljubila sam se u te neke virtualne obitelji, virtualne živote i povjerovala da je tako nešto moguće i u mom malo komadu svemira. Da ne duljim – ni pet mjeseci kasnije, bila sam trudna s Moranom. Ne moram vam ni reći da me osjećaj nije prevario, moj instagram govori dovoljno za sebe!

No, tu sam ipak bila samo gledatelj, voajer, ako vam je draže. Gledala sam te neke živote, učila iz viđenog i stajala postrani. I opet si dokazala kako sam uskogrudna i kako ograničena mogu biti – mislila sam stalno da sam, sirota, zalutala u prostoru jer takvih mama nije bilo oko mene! Jer, hej, ja sam kul i urbana i šta je ovo oko mene?! A onda sam si dala vremena i prostora i polako otvorila oči. Jedna po jedna, izvirivale su genijalne žene, sve od krvi i mesa, sve s naših prostora! Poduzetne, sposobne, domišljate, snažne, aktivne, moderne i, ne’š vjerovat – i kul i urbane! Naravno, ja ne bih bila ja da u to vrijeme već nisam odselila u Njemačku (čisto da si otežam druženje s ljudima od krvi i mesa, jelte). Začudo, to me nije usporilo. 

To je valjda ta tajna moć prosječne mame – ionako ti se većina komunikacije odvija preko telefona (hvala Tesli i svim svecima ajfonovskim, koje god nacionalnosti bili) tako da nam i prijatelji žive u njemu. I to KAKVI prijatelji! Jedna od tih nebrušenih dijamanata na koje sam nabasala, a koja me svakodnevno oduševljava i koju ozbiljno smatram biznis-mamom-frendicom, genijalna je MARGOT! Niste ju upoznali do sada?! Kakav propust! Vrijeme je da to ispravimo!

Žena je to koja me dobila jer je prva, nakon dugo dugo vremena, pogledala u kameru i skinula sve maske! Jer ako nešto cijenim, to je žena koja se ne pretvara i koja, ako je to moguće, još i karikira vlastiti lik. Za mene nema većeg oduševljenja nego kada upoznam ženu koja je britka, sarkastična, zgodna – a ne shvaća se ozbiljno! Na trenutke mi djeluje kao odličan produžetak ‘vrste ovakvih kao što sam ja’ jer njen osnovni medij je video! Vrag mi nije dao mira i u kratkom posjetu Zagrebu naprosto nisam mogla odbiti njen poziv na kavu, a samim time i upoznati još nekog od vas mama-zmajeva s njenim likom i djelom!

Dakle, tko je Margarita? A tko je Margot?

Margarita je 36 -godišnja mama dvoje djece, i kakva takva žena, požrtvovna prijateljica i tatin sin. Odgovorna u poslu, uporna i tvrdoglava. Rekli bi malo dosadna. 

Margot je 27-godišnja ekscentrična mama dvoje djece, kakva takva žena. Ona ide na mjesta koja su Margariti glupa i pokreće prijateljstva koja su Margariti površna. Margot je neustrašiva i nema kompleksa, dobro, osim  onog sa slikanjem u javnosti. Ona je motor koji me tjera van moje konfort zone i kao rezultat imam zabavu bolju nego sa tih pravih 27 godina.  

 

Kad smo ufino. I na mjestu stojimo. ??

A post shared by ?Mom blogger? (@margot_margarita) on

Kako je uopće krenula tvoja blogerska priča?

Zapravo sam polu-plagirala ideju svoje prijateljice. Ona je baš fušarila kao content manager (jel se to tako kaže ono izmišljala je sadržaj za social media) za jedan frizerski studio.  Kockice su mi se složile kao tetris devedesetitreće. Htjela sam raditi nešto videografski, ali što će biti korisno, meni i tom potencijalnom gledatelju. Otišla sam u svoju tereranu, sjela voditelju na vrat i to je bilo to. Morao je pristati.

Zašto baš youtube?

Vizualni sam tip. Ne znam pisati. Zapravo morala sam obećati profesoru iz Tisovnih medija (kolegij na faxu) da se neću nikada baviti ovim poslom. Smatram da ga ovako nisam iznevjerila.

Kako te majčinstvo promijenilo?

Drastično. Puno sam mirnija, sigurnija u sebe. Nekako ostvarena, premda nisam baš klasični mama tip. I sada ne padam u nesvjest baš na svaku bebu u kolicima. Osjećajnija za duplo. Ma troduplo.

Koje svoje osobine vidiš u Cviti, a koje u Rudiju?

Uh, Cvita. Ona je ista moja sestra.  Nema veze sa mnom dok sam bila mala. Ona je energična, svi je vole, odmah primjete. Ja sam bila jako povučeno dijete. I lijeno.

Rudi je moje dijete. Sad je još mali, ali mislim da će to biti mamin mili kompleksaš. 

Odakle dolaze ideje za videe?

Ne znam. Napadaju me u snu. Vidim nešto na drušvenim mrežama ili neka sitaucija u životu i počnu mi se scene rotirati po glavi. Onda odmah moram po kemijsku i papir i to zapisati. Muž ludi na to. 

Najsmješnija nuspojava vezana uz tvoj ‘celebriti život’?

Zovu me blogerica. Prije me to smetalo, sad me baš briga. Trebalo mi je šest mjeseci da to prežvakam, jer Margot je malo izašla izvan lika Margarite i sad ljudima nije jasno potpuno zašto to radim. Pa posprdno bockaju. Ja ih ispravim da sam mama blogerica, ili kad sam baš dobre volje onda vlogerica. Jedan je život i meni ga se sada živi ovako.

Najbolja strana ‘instagram života’?

Lakoća ostvarivanja kontakta, neposrednost komuniciranja, šarenilo osobnosti i usmjerenost prema pozitivnom i lijepom. Ponekad me to zasmeta jer nisam baš romantičan tip, ali meni to zapravo treba jer potpadnem previše pod svoj sarkastični stil koji zna biti mračan.

Što kaze mr. Margot na sve?

Da li je dovoljno samo da napišem ‘eyeroll’?! On prati samo moj Instagram profil. Kad izbacim video prvo što pita kad krene gledati – Koliko sereš u ovome?. Vjerovatno htjeduć pitati kada dolazi punchline. Treniram ga da postane instamuž, ali prvo ja moram postati instažena.

Koje su tvoje najjače strane, čime se najviše ponosiš?

Jaka sam i svjesna sam toga.  Fizički i psihički. Teško me se rasplače i teško oduševi. 

Kako ono kaže dobra stara (tuđa) – it takes one to know one? Margot je kulerica kakvu dugo nisam srela. Tko zna, možda budem kao ona kada odrastem (haha, da, da, mlađa sam)! Kako god bilo, nadam se da nam karijere neće slavno propasti, iako smo na dobrom putu – mi smo jedine insta-mame koje se nađu i ne uslikaju ništa, ne iskomentiraju ništa, nigdje se ne chekiraju, ni kadar ne uhvate. Nije da nismo HTJELE, čak smo si i insta-friendly šalice pripremile! Ali šta ćeš, ponekad se moraš pomiriti s time da nije žvaka za seljaka! U dogledno vrijeme, saznat ćete jesmo propale ili uspjele (što god to značilo) iako to i nije tako bitno – ionako smo sve mi mame tu prvenstveno u svrhu psihoterapije, a onda dolazi sve ostalo! 

Nadam se da ste uživali, a Margot možete pronaći na njenom instagramu, njenom youtube kanalu ili facebook pageu. Ili na sva tri mjesta, nitko vam ne brani! Bacite oko na koji video (moj omiljeni je Kreten domaćica, a vi kako želite!)

#misusovo

You Might Also Like

  • Ljubavno pismo žene - ženama - #misusovo - #superžena - 16/11/2020 at 12:43

    […] žena treba imati ‘girl crush inspiraciju’ (moju svi znate odavno, još dok se zvala Margot). Ali nekoga tko joj je tu, nekoga tko ju razumije, inspirira i zajedno s njom prolazi sličan put. […]